Välkommen att bekanta dig med båtvarvet

Välkommen att läsa i vår loggbok (öppnas i nytt fönster)

Välkommen att besöka bildgalleriet (öppnas i nytt fönster)

Träekor

Klassiska modeller med dels lokalt ursprung och rötter från svunna tider. flesta av ekorna är byggda efter båtar som idag är borta. Dom är  kopparnitade och skruvade med A4 syrafast skruv.


Perfekta båtar att glida upp på stranden med och gå iland torrskodd som så väl för kräftfiske.
Ekorna är mycket lättrodda, men kan förses och levereras med utombordare allt från elmotor till max 4 hk bensin. Transporteras smidigast och enklast med vanlig släpkärra, du slipper alltså införskaffa eller hyra en båttrailer!
Levereras med fasta åror, årtullarna kräver ingen genomborrning av åran vilket minimerar risk för försvagning och röta i åran och kan enkelt justeras efter behov. Ekorna ligger på 4-4.2 meter och ca 140 cm i bredd med vanligast 3 bordgångar. 3 st. tofter, en i fören, en i mittten och en akterut, men kan även förses med 4 tofter efter behov. priset varierar utefter utförande. Passande mindre sjöar och vattendrag, ej för kustbruk. Öskar och åror ingår.

 Klicka på bilderna för att öppna en större bild i nytt fönster

    

 

Låsbar lucka på aktertoften  Årtullar  invändigt sett akterifrån

Båtarna tjäras (med en del rå linolja, en del balsamterpentin och en del tjära) med minst 15 liter för en grundlig impregnering. För enklast underhåll, tas båtarna upp sent på året. Helst några veckor före första frosten, läggs på bockar eller liknande för att inte ha någon kontakt med marken, täcks sedan med en pressening och linjoljas eller tjäras på våren och sedan läggs båten i sjön dirket när isen har släppt.

Dekorativ eka 2 meter:
Kan användas för t.ex. varor i affärer, dekorativ utsmyckning, säng, trädgården etc. bara fantasin kan sätta gränserna!
 

  !
Fler bilder finns i Galleriet

 

Återgå till produktöversikten för träbåtar ››